28 april 2021

Happy 10th birthday Dyllis !

                                                

10 jaar wordt ze vandaag. Onze Dyllis - Penbriar Allegretto. Deze foto is 14 dagen geleden genomen.

Ze werd geboren in Engeland bij Sue Gillespie. Het was Monique Post die mij attendeerde op de 2 pupjes die Sue nog had. Ze waren toen bijna 5 maanden oud.  Na wat over en weer gepraat besloten we te gaan kijken. 

In Engeland werd ze uitvoerig gekeurd (alsof we nog niet helemaal verliefd op haar waren ;-) )
En daarna nam ik ze mee voor een korte wandeling.  

Heel even was er twijfel.  Er waren nog 2 pups namelijk. Maar gezien de grootte van de auto bleek het niet praktisch en bleven we bij onze eerste keuze ;-)


De rest van het verhaal is gekend.  We mochten Dyllis mee naar België nemen (waarvoor we nog steeds ontzettend dankbaar zijn ! ) en Dyllis groeide uit tot een geweldige dame.  Ze behaalde haar coursing licentie en ze deed heel af en toe mee aan een show waar ze 1 CAC haalde.
Een sportieve dame die het nog steeds heerlijk vindt om naar zee te gaan, te rennen, te wandelen, te spelen.
Dyllis gaf ons 2 prachtige nesten waarvan er telkens 1 pupje bleef.  Hiermee werd zij de stammoeder van de Moon Orchid kennel.

En mede dankzij haar leerden we enkele hele fijne mensen kennen.

En deze sportieve dame wordt vandaag 10 jaar ! 
Nog altijd even gek,  maar nog steeds een toegewijde moeder voor haar 2 kinderen en kleinkind.
Dat verdient een speciale traktatie ! 

Uiteraard vieren de anderen mee. Een feestje dus, ondanks corona :-). Dit keer niet met pannenkoeken, maar met eitjes en Weense worstjes. (met dank aan Sue voor de hint ;-) )
Gelukkige verjaardag, Dyllis ! 


En als je het filmpje wil bekijken, dat kan via deze link :1 opmerking:

Monique zei

Dat lijkt nog maar zo kort geleden allemaal, maar het is echt 10 jaar geleden.... Jullie hebben met Dyllis weer een heel nieuwe fase in jullie leven met whippets gekregen, een "teventijd" zou ik zeggen. Met allerlei mooie momenten, ook om te vieren met de whippetvrienden. Dyllis ziet er nog supermooi uit, laat de shows maar komen, zij hoort eigenlijk wel nog even veteranenkampioen te worden. Niet alleen om de titel, maar om te laten zien dat een senior nog altijd een groot plezier is om naar te kijken. Superleuk hoe jullie altijd de verjaardagen vieren. Als ik een Marc had, deed ik het ook ;>)).