13 augustus 2018

Planning van ons 3e nest


We zijn volop bezig met de planning voor ons volgende nestje.
Ons teefje dat we uit ons eerste nest aanhielden is nu 4 1/2 jaar, dus hoog tijd dat we met haar een nestje fokken !
Op haar volgende loopsheid gaan we haar laten dekken.  We verwachten dat Kate vanaf oktober kan loops worden.  Dat betekent dat er puppies vanaf december kunnen geboren worden, uiteraard helemaal afhankelijk van haar loopsheid.
Beide honden zijn getest op erfelijke oogafwijkingen (geslaagd voor alle testen), hebben een harttest ondergaan (eveneens met glans geslaagd) en hebben een stamboom.
Puppies krijgen uiteraard ook een LOSH stamboom.

De combinatie is als volgt en zal qua kleuren beige en beige met wit geven.
Kate - Moon Orchid Nice 'n' Easy

Kenai - Paddington Von Mullewapp

Dit is de stamboom van de pups :
https://whippet.breedarchive.com/animal/testmating?dam_uuid=edd357e3-a1aa-4fc9-9f03-1c47792e4cca&sire_uuid=948f7bac-8687-4048-a245-cb9d63a75b72

Wij bieden onze puppy kopers een leven lang begeleiding.  Jullie kunnen bij ons ten allen tijde terecht voor vragen en wij zullen steeds trachten advies te geven.
Onze puppies worden in huis grootgebracht door mama met uiteraard onze hulp.
Wij doen er alles aan om de pups zo sociaal mogelijk te maken in hun eerste levensweken. Dat wil zeggen dat ze gewend zijn aan huiselijke geluiden zoals stofzuiger, tv, radio etc. Maar ook aan geluiden zoals vuurwerk, treinen, knallen, vliegtuigen etc.
De puppies worden gesocialiseerd met tal van mensen en kinderen. Worden meermaals per dag opgepakt en worden gestimuleerd in een leerrijke omgeving.







In ruil voor ons harde werk de eerste 8 weken eisen wij van onze puppy kopers : 
Dat ze de pup gedurende zijn hele leven (en dat is tussen de 10 en 15 jaar) alles geven wat nodig is om een hond gelukkig te houden, ook wanneer hij of zij oud wordt.
Die een whippet kan geven wat hij of zij nodig heeft en dat is :
Veel liefde
Veel aandacht
De broodnodige, aangepaste beweging
De juiste, correcte opvoeding
De juiste voeding om de whippet zo lang mogelijk gezond te houden
De juiste (preventieve) medische zorgen
Een leven in huis met een lekkere zachte slaapplek.

Onze pups worden grootgebracht op rauwe, natuurlijke voeding omdat we daar erg achter staan en ervan overtuigd zijn dat dit voor elke hond het gezondste is.
https://www.voerwijzer.com/waarom-vers-vlees-voor-hond-en-kat/

Tevens wordt dit nest getiterd met vaccicheck in plaats van lukraak de vaccinaties te geven. Dit om de pups een zo goed mogelijke start te geven.
http://www.cesky-fousek.nl/vaccineren-op-maat/
https://www.nmlhealth.com/vaccicheck

Als jullie je kunnen vinden in onze manier van grootbrengen van de pups leren wij jullie graag persoonlijk kennen, maar een introductie per mail van wat jullie onze pup kunnen bieden stellen wij erg op prijs !
Het mail adres is :
marc.tinne@telenet.be

Wij hopen voor dit nestje ook weer de fijne mensen te vinden als die we voor onze pups van de 2 voorgaande nestjes gevonden hebben.







Geen opmerkingen: