15 januari 2017

De Q-ties zijn er !

Het was lang wachten gisteren.
Dyllis haar water brak rond 14 uur en ze verloor kort daarna ook slijm. Een teken dat een bevalling nakend is.  Maar de weeën bleven uit. Na ettelijke telefoontjes met ervaren mensen lieten we de dierenarts komen.  Maar ook zij kon geen weeën opwekken.
Na nog overleg met dezelfde mensen besloten we om 19 uur naar de dierenarts te gaan voor een keizersnede.
Het probleem was waarschijnlijk dat Dyllis haar baarmoeder zo opgerekt was door de hoeveelheid of de grootte van de pups dat ze geen contracties kon krijgen.
Het is niet leuk je teefje dan zo op tafel te zien liggen.
Maar we waren met veel en de pups kwamen snel.
Mijn dierenarts zorgde voor de moeder, Annemarie, Marc en ik namen pups aan en wreven ze droog zodat ze goed ademden.
En dat heeft gewerkt.  Alle 9 de pups kwamen gezond ter wereld.
En de pups konden al bij de mama zogen alvorens ze echt wakker was.
En wat is er fijner dan afsluiten met een glaasje cava ?
De eerste nacht zijn we goed doorgekomen.  Ik heb niet veel geslapen, meer gewaakt. Maar Dyllis doet het goed. De pups hebben een hele nacht bij haar gelegen en gezoogd en deze ochtend hebben ze allemaal een uitgebreid bad gehad van de moedertong ;-)
En Dyllis eet terug als een paard.
9 puppies zijn we rijk.  5 reutjes en 4 teefjes.  En Dyllis voelt zich goed en is weer de perfecte mama.
En deze ochtend liggen ze er vredig bij ...

8 opmerkingen:

Unknown zei

Wat een spannende dag was dat voor jullie, en ja op een gegeven moment zeg je "we wachten niet langer". Wat heerlijk dat een hond zich zo snel herstelt en wat heerlijk dat er zo goed voor haar gezorgd is een wordt.
Van harte gefeliciteerd met jullie 9 puppies.

Unknown zei

Wat een spannende dag was dat voor jullie, en ja op een gegeven moment zeg je "we wachten niet langer". Wat heerlijk dat een hond zich zo snel herstelt en wat heerlijk dat er zo goed voor haar gezorgd is een wordt.
Van harte gefeliciteerd met jullie 9 puppies.

www.kokenenhogehakken.blogspot.be zei

Wow, wat een verhaal zeg. Kreeg er rillingen van, zo spannend allemaal. Dyllis meisje, je bent een kranige mama hoor. Keizersnede en al meteen in de weer om die 9 sprotjes te voeden en te verzorgen. Chapeau!

Monique zei

Jeetje, dat hadden jullie je ook zo niet voorgesteld. Maar goed gehandeld, waardoor alle 9 het prima hebben gered! En weer een ervaring rijker, zo'n keizersnede (iets wat niemand hoopt mee te maken natuurlijk, maar het gebeurt gewoon soms). Negen is veel, qua werk en ook qua puppy aanloop, maar jullie hebben het allemaal al eerder gefikst dus dit gaat ook weer pirma lukken. Fijn dat Dyllis zo snel en goed herstelt van de ingreep. Leuke foto bij de dierenarts, en ook Dirk erbij, leuk! En nu dan maar genieten van al dat mooie spul!

Unknown zei

Ah dat is niet gegaan zoals jullie het je waarschijnlijk hadden voorgesteld. Wat fijn dat jullie zoveel hulp hebben gekregen en dat alles goed is gegaan tijdens de operatie en erna (had ik ook niet anders verwacht :) ). Nu even bijkomen van alle spanning en dan lekker gaan genieten de komende tijd!

annemarie zei

Ik had Dyllis en jullie graag een gewone ongecompliceerde bevalling gewenst, maar het ging anders en het was wel bar interessant om allemaal mee te maken. Beterschap voor Dyllis (maar wat doet ze het al goed!) en een lang en gelukkig leven gewenst voor de pups!

kurt zei

Ja, het is toch altijd een heel spannend moment hoor. Maar gelukkig liep het goed af. Proficiat met het nest en ... nu hier de rust terugkeert, zal je wel weten wat doen de komende maanden! Succes!

Unknown zei

Altijd een onzeker moment wanneer de arts te bellen, maar blijkbaar zat jullie gevoel juist, Dyllis kan jullie er enkel maar extra dankbaar voor zijn en wij ook natuurlijk.

De puppies zien er allemaal fantastisch uit, hopelijk gaan ze allemaal een goed leven tegemoed. We zullen alvast ons best doen.

Succes en veel moed de komende weken !