19 juli 2015

Een bewogen paar weken.

Het zijn hier rare weken geweest.  Na de show in Possen kwam ik thuis met een long en longvlies ontsteking.  4 weken heb ik thuis gezeten met voor de honden een minimum aan beweging.
Vonden ze niet echt tof !
Maar ondertussen gaan we gelukkig terug werken en wordt het leven weer stilaan terug normaal.
Kate wordt hier regelmatig gemeten. Omdat haar mama toch niet al te klein is, wist ik wel dat de kans bestond dat ze zelf ook best groot zou worden.  Maar dat blijkt echt wel mee te vallen. Ze is nu 17 maanden oud en dit bruggetje heeft een hoogte van 48 cm. Daar kan ze perfect onder, zelfs nog met een vinger erbij. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze dus binnen de maat blijft. Spijtig dat ze nooit zal coursen. Maar dat durf ik helaas niet aan met haar poot.
Maar eens ga ik ze wel meer moeten los laten. En dat moment is stilaan gekomen. Ze hoeft niet meer in de kennel als we gaan werken. Maar dat betekent ook dat ze het hondenluik moet leren zodat ze de tuin in kan indien nodig.  En daar wringt het schoentje.  Onze tuin is ongeveer 1000 m2 groot. En echt, ik ben doodsbang dat ze, als we er niet zijn, gaat rennen met haar moeder en weer wat breekt.
Dus kwam ik op het idee om een stuk van de tuin af te maken zodat ze niet in de mogelijkheid zijn om te rennen.  En wat ik bedenk moet dan ook meteen uitgevoerd worden ;-)
Ik ben het materiaal gaan halen, Marc mag het zware werk doen :-)
en het resultaat mag er zijn.  Een klein stukje tuin / terras dat uitkomt op het hondenluik.  
Sorry voor de hondjes die gewend zijn om te gaan zonnen op het terras op het zuiden als we weg zijn. Dat zal helaas niet meer kunnen.  Maar het geeft mij wel een goed gevoel dat er ook niks kan gebeuren als we weg zijn.
Funky heeft ook zijn deel van de miserie gehad.  Zijn duimpje scheurde regelmatig af met als resultaat een hoop bloed en ellende. Beide duimpjes zijn eraf nu.  Helaas moeten we morgen wel even terug naar de dierenarts, want ondanks de mooie roze sokjes heeft hij toch de draadjes eruit gebeten.
Dit weekend had buiten het werk ook een hele gezellige kant. Zaterdag waren we uitgenodigd bij Annemarie en Mart in Nederland. Zij wonen vlakbij een bos met deze grote schaapskooi. Kate vond het geweldig om eens los te lopen met andere whippets. Dyllis ook, maar niet tesamen met Kate ;-)
En terwijl Mart het eten bereidt, ziet er altijd wel een hond zijn kans schoon om de stoel in beslag te nemen ...
  En dan kan je wel boos kijken ...
 Maar we zitten toch maar lekker aan tafel !
mét goedkeuring van vrouwtje !
Maar ach, ze worden er dan ook voor beloond.
Een stukje kip van een vork eten ... nee dat doen we thuis niet, maar we kunnen eraan wennen !
 Stukje brood ? Prima !
En geef Elaine ook een stukje !
En voor diegenen die niet op Facebook zitten, hier het filmpje van mijn honden en hun nieuwe speelgoed ...


3 opmerkingen:

Annemarie. zei

Het was een gezellige dag, voor vele herhalingen vatbaar. Was leuk om weer eens acht whippets over de heide te zien gaan, gaat ook prima met zijn allen..en Elaine vond het speeltje zo leuk dat ze er gewoon loops van werd, geloof ik. Inmiddels heeft het speeltje al een piepectomie ondergaan, zonder verdoving..

Tinne zei

Arm speeltje ;-)

Monique zei

Dat hek in de tuim is misschien niet heel fraai.... maar ik kan het me helemaal voorstellen en zou het in jullie plaats ook doen hoor. Veiligheid voor alles! Kate een mooi maatje zeg, dat heb je toch maar mooi gefikst met een deel van dit nest, en dan ook nog met je eigen nestkeus, heel fijn lijkt mij voor de toekomst. Een dikke dus voor Funky met zijn kwakkelende post operatieve pootje.....