02 mei 2015

Clubmatch BWCBW 2015

Op 1 mei vindt, naar jaarlijkse traditie, de clubmatch van de Belgische whippetclub plaats. Heel veel inschrijvingen dit jaar : een record van 104 !
De organisatie verliep vlekkeloos. We hadden ook niet anders verwacht van het deskundige team met vooral Véronique die de voeten onder haar lijf heeft gelopen !
Er was een baby klas : een klas voor puppies minder dan 6 maanden.  En voor het eerst stond er geen minimum leeftijd op. En dat was erg schattig !
 Het wandelen gaat nog niet altijd even vlot op deze leeftijd,
 en soms is het gewoon gemakkelijker om de toevallige losloper te keuren  :-)
 Een heel verschil met de puppy klas, waar puppies vanaf 6 maanden welkom zijn.
 In de jeugklas stonden zowel Cooper (Moon Orchid Nice 'N' Handsome)
Foto Lie Florus 
 Als Vinz (Moon Orchid Nice 'N' Noble).
Ondanks het feit dat Claudia van Vinz niet had geoefend (foei Claudia !) werd ze toch 4e geplaatst van 7 honden ! En ik heb de belofte dat ze nu wel gaat oefenen ! We houden je eraan, Claudia !
 In de open klas showde ik James, Chelridge Cavendish, de reu van Evelien. James is een halfbroer van Dyllis (zelfde vader, andere moeder) en een reutje dat ik heel mooi vind.  James behaalde een mooie 3e plaats van de 8 honden in de open klas.
Vinz ...
Ondertussen waren ook de supporters  Reef (Moon Orchid Nice 'N' Naughty)
en  Indy (Moon Orchid Nice 'N' Happy) afgezakt naar Beringen.
Foto : Lie Florus
Bij de teefjes viel deze mooie meid wel erg op ! Dat is training :-)
En toen moest mijn Kate (Moon Orchid Nice 'N' Easy) in de ring.  Zij werd niet geplaatst, maar behaalde, net als haar broers, haar foklicentie ! Heel fier op de uitmuntend van mijn meisje !
 Ook 'concurrent' Elaine behaalde een mooie uitmuntend !
 En zij kreeg een prachtige halsband met echte Swarowski kristallen ...
Ik wilde Kate deze muts kopen voor in de winter, maar na haar verontwaardigde blik heb ik het maar gelaten.
Dyllis deed het erg goed en ook zij werd niet geplaatst maar kreeg wel een Uitmuntend !
Foto : Lie Florus
Zowiezo waren mijn honden niet het type van de keurmeester. Zij houdt meer van de meer 'flashy' types.
Winnaar in de klas van Dyllis was het hondje van Virginie : Roccobarocco's Industrial.
 RCAC bij de reuen ging naar deze knappe man. En dan denk ik dat dit My Camelot Sinan is ?
Foto : Lie Florus
en de CAC bij de reuen werd gewonnen door Jesrae Game of Thrones.

Helaas geen verdere foto's.  Maar de CAC bij de teefjes werd gewonnen door de prachtige La Belle Hélène da Roseira Brava. Zij won tevens BOB !
foto : Michèle Wybou

3 opmerkingen:

Annemarie. zei

Was een beregezellige dag in Beringen..het weer zat nogal mee, er waren mooie honden, heerlijke wijn (volgende keer neem ik weer een x-aantal flesjes mee) en Dyllis en Kate deden het beiden geweldig. De plaatsing van mijn bijna-petekind Cooper vond ik absurd, het was lastig om te zien waar deze keurmeester naar zocht. Maar het was een topdag!

Tosy zei

Wat een leuk blogje Tinne. Het ziet er inderdaad als een fijn dagje uit. Ik heb zo'n spijt dat ik niet ben komen kijken. Geweldig dat je meisjes het zo goed deden. Gr Tosy.

Monique zei

Dat was een mooie dag zie ik. Zo jammer dat 1 mei bij ons geen feestdag is.... maar ook vertrok ik de volgende ochtend al vroeg naar Engeland, vandaar dat ik jullie kant niet op ben gekomen. Nette resultaten, en met zo'n enorme inschrijving kan niet iedereen in de prijzen vallen natuurlijk. Mooi gedaan van James met jou als handler, en van Dusty met Virginie! Inderdaad, de klassieke hondjes met moderate hoekingen waren niet de cup of tea van de keurmeester, dat wisten we immers vantevoren. Maar daar gaat het ook allemaal niet om op zo'n gezellige dag. Volgende keer ben ik er wel weer bij, want dan is het op zaterdag!