20 december 2014

Kate's eerste show

Een heerlijke week achter de rug. Met een bezoek van Sue, de fokker van Dyllis.
Samen gingen we naar de show in Amsterdam, waar Kate wel was ingeschreven maar niet aanwezig was. Gelukkig had ik Indy, het zusje van Kate, dat er geshowd kon worden.  Zij heeft zeker nog training nodig, maar ze zag er geweldig uit. Indy kreeg een zg met een mooi keurverslag. Blijven oefenen, Marion, want volgende keer moet je haar zelf voorbrengen ;-)
 De dag na Amsterdam even foto's maken.  
Kate :
MOON ORCHID NICE 'N' EASY
Delirious Legend of the Realm & Penbriar Allegretto)
Dyllis :
PENBRIAR ALLEGRETTO
(Welstar With Strauss & Penbriar Truly Trixie)
Millie :
PENBRIAR DUCHESS
(Shalfleet Simply a Lord & Penbriar Truly Trixie)
Millie, zelfde mama als Dyllis maar andere papa.  Zij haalde in Amsterdam een 2U in tussenklas. In Katwijk 1U in tussenklas en het RCAC en RCACIB ! 
 Kate en Millie amuseren zich samen. Houtjes stelen, samen spelen in huis. Alles behalve samen rennen in de tuin. Dat mag Kate voorlopig nog niet.
 Whippets zijn zo gemakkelijk. Je zet er eentje tussen (en dan nog eentje met streepjes :-) ) en ze vinden het heerlijk. Vooral als dat baasje dan ook nog lekkers heeft ...
 Millie en Kate, na enkele dagen al bijna onafscheidelijk.
En gisteren naar de show in Katwijk, waar Kate haar debuut maakte.
Het was best spannend voor haar, maar zowel haar mama Dyllis als haar "new best friend" Millie waren mee. De show was leuk, al was de zaal donker en koud.  Maar we zagen vele mensen terug en ook Jason.   En ik ben nog steeds erg blij dat hij de papa van de pups is geworden. Hier zijn hoofdje.
 Verder waren de foto's van de show niks waard. Allemaal ongeveer van dit kaliber ;-)
Maar zowel Dyllis als kate kregen een uitmundend, beide met een heel mooi keurverslag.
Kate eindigde met een 4U, vanwege haar gangwerk dat nog niet helemaal was zoals het moest zijn.  Vooral dan omdat ze de hele tijd naar mij keek en dat is niet ideaal natuurlijk.
"10 maanden mooi gebouwd sound teefje. Goed geproportioneerd hoofd, goede uitdrukking, goed aangezet oor, lange hals, goede onderbelijning. Nog een tikje vlak in bovenbelijning. Uitmuntend gehoekt in voor en achterhand, goed bot, pols en voeten. Krachtige achterhand, vrij soepel gangwerk. Tot mij toekomend enigzins nauw."
En Dyllis, die won de open klas.
"3 1/2 jaar oude teef in wat groot formaat. Krachtig, lang maar goed gevormd hoofd. Prima hals. Uitmuntende boven en onderbelijningen. Harmonieus gehoekt, goed bone, polsen en voeten. Uitmuntend gangwerk. Fraaie beharing. Goed gepresenteerd."

We zijn tevreden met de keuringen. Kate heeft zeker nog training nodig, want gemakkelijk was het niet.  En Dyllis, ze is en blijft de allermooiste hond van de wereld !


5 opmerkingen:

Sarah zei

Wauw, dat zijn toch hele mooie resultaten hé! Dikke proficiat voor Kateje en haar mama! Jammer van de foto's hé. Ben benieuwd voor de volgende show!

Monique zei

Netjes gedaan, vooral Dyllis' winst in de open klas! Heel interessant om de foto's van Dyllis en Kate onder elkaar te zien, zelfde mama, andere papa, allebei mooi. Ik ken beide vaderhonden goed (in die zin dat ik ze live heb meegemaakt in de ring en van dichtbij), en zij zijn ook heel verschillend. Ze hebben allebei goed hun stempel gezet, maar toch niet het type van de moederhond volledig overheerst. Daar houd ik wel van, zo'n sterke moederlijn.

Annemarie. zei

Wow, wat geweldig van Dyllis, de open klasse winnen, super! En Kate, wat een prachtig keurverslag..daar kun je mee thuiskomen! Goed gedaan, dames.

Monique zei

Ik bedoelde trouwens de foto's van Dyllis en Milly. Zo slaat het nergens op ;>))

Tinne zei

Dat begrepen we wel, Monique ... en inderdaad, ze hebben wel gelijkenissen ;-) Het is ook heel erg leuk om beide honden in huis te hebben, want ook qua karakter zitten ze dicht bijeen.