15 augustus 2014

Fundag in Beringen.

Op 15 augustus is het traditioneel Fundag van de whippetclub in Beringen. En ik had alle puppy eigenaars van het begin al verwittigd dat ik dat als een leuke dag met alle puppies wilde meemaken.
En gelukkig zijn de meesten daar gewillig in mee gegaan : 7 van de 9 puppies waren op appèl :-)
En, ondanks het niet al te goede weer was het genieten ! Voor Marc en mezelf omdat we al die pups terug zagen en konden genieten omdat ze stuk voor stuk een super thuis hebben. De hondjes zelf hebben ook allemaal ongelooflijk plezier gemaakt en met elkaar gespeeld. En ik hoop dat alle eigenaars genoten hebben van de dag !
Eerst was er coursing. Er was een kort parcours (+/- 400 m) uitgelegd.
Mama Dyllis geeft even het voorbeeld ;-)
Nadat de volwassen honden allemaal hun rondje hadden gelopen was het de beurt aan de pups. Ze mochten allemaal (behalve arme Kate ;-) ) een half parcours lopen.  En dat was spannend ... gaan ze vertrekken of niet ?
Eerst was Cooper aan de beurt. Sarah had zo haar twijfels. En daarbij viel de regen met bakken uit de hemel.
 Maar Cooper twijfelde niet !
 en ging er als een speer vandoor :-)
 Gewoon genieten !

 Toen kwam Indy.
 Geen spoor van twijfel !

 Vervolgens Zoë ...
 ja hoor ! als een speertje ! En Reef, de kleinste man van de hoop.
 Maar ook weer super van start ! Hij maakte een buiteling, maar de herstart verliep probleemloos !

 Vinz is onze volgende. De meest rustige van de hoop, maar nu even niet :-)


 en tenslotte ging Bowie van start. Het kleine lichtblauwe manneke is uitgegroeid tot een grote vent die weet wat coursen is !
 Na het lopen een groepsfoto
En genieten van de coursen op de renbaan.


 of van elkaar ;-)
 Of gewoon van het mooie hoofd van Indy.
 Maar de regen liet ons niet met rust, dus toch maar weer de kantine in waar de pups zich gewoon verder amuseren. Hier Zoë en Kate. Die 2 zoeken elkaar constant op.
 Escada wist zich een mooi plekje te bemachtigen ...
 En ook Kate ging vreemd.
 Reef (Mr. Tattoo ;-) )
 Dirk & Indy
 Na de middag was er het ritje op de renbaan. Omdat het helaas een beetje uitliep door de regen waren Cooper en Bowie al naar huis. Maar de anderen mochten een stukje lopen op de rail.
Niet evident voor een pup. Dyllis wil bijvoorbeeld alleen lopen op de renbaan als er sleephaas wordt gedraaid. Dat is het meest te vergelijken met de coursing : een haasje achter een koord.
De rail is gewoon een motor met een haasje achter die op een rail wordt rondgebracht. Het gaat sneller, maar maakt wel redelijk wat lawaai. Dus het was even afwachten hoe de pups hierop zouden reageren. Ze liepen gewoon een rechte lijn naar de zandbak toe.
Als eerste kwam Reef :

 Oeps ... Is het echt dood ?

 Vervolgens Zoë ...


 Indy ...


 Vinz ...


 Met andere woorden, ze gingen stuk voor stuk zonder enige vorm van twijfel achter het haasje aan. En ik moet zeggen ... ik ben best fier op 'mijn' pups !
Geen van hen is van iets bang. Ze zijn zalig open, gaan naar iedereen en generen zich voor niks ;-)
Tot slot nog even een standfoto van Reefje. Ik was bijzonder blij hem nog eens te zien, en het was duidelijk wederzijds. Reefje is na 14 dagen terug bij ons gekomen voor 4 weken. En het was duidelijk te merken dat hij toch een grotere band met mij heeft dan de rest.
Hij is de kleinste van het nest, maar ziet er echt mooi uit !
Bedankt allemaal om van deze dag een super geslaagde dag te maken !!

7 opmerkingen:

Sarah zei

Heel mooi blogje van een prachtige dag!! We hebben er zo van genoten! Zeker voor herhaling vatbaar :). En als je de foto's in het groot bekijkt zie je pas door wat voor rotweer de hondjes gelopen hebben. Dubbel proficiat lijkt me zo ;)

Racemonstertje zei

Wat moet dat geweldig voor je zijn geweest Tinne om al die pups weer terug te zien! En wat deden ze het goed zeg! Super en dan zijn ze stuk voor stuk ook nog eens heel mooi uitgegroeid!

Gio zei

Zaligggggggggggggg!!!!!!!!

Elly de V. zei

Leuk Tinne om de actieve pups te zien gaan. Mama Dyllis gaf in ieder geval het goede voorbeeld.
De baasjes hebben het ook duidelijk naar de zin gehad zo te zien.

mireille zei

Prachtige blog Tinne, Ik heb enorm genoten van deze dag en Reefje nog meer denk ik. 's Avonds lag hij uitgeteld, dit vraagt gewoon om opnieuw naar de renbaan te gaan als je ziet hoe hij er van genoten heeft zo te kunnen rennen.

Tinne zei

De honden vonden het allemaal prachtig !
De renbaan is trouwens wekelijks voor iedereen toegankelijk. Je kan lid worden of je kan sporadisch gaan en dan betaal je per ritje dat ze lopen.
Hier is de website van de club :
http://www.kvwberingen.be

annemarie zei

Heej..zie het nu pas. Wat een prachtfoto's en wat doen de kinderen van Dyllis het goed! Oh ja,ik was toen op vakantie..