09 juli 2014

5 maanden alweer !

9 juli. Vandaag worden de pups 5 maanden oud. Gefeliciteerd allemaal !
Rond deze periode begint ook de puberteit. Niet de gemakkelijkste periode. Pups gaan hun grenzen verkennen en proberen te verleggen. Zaak is dus om nu heel consequent te verbieden wat je niet wil ! Daar heb je dan, als ze eenmaal volwassen zijn, het voordeel van : een gemakkelijke, goed opgevoede hond.
 Kate is ondertussen een week uit het gips.
 Gisteren zijn we naar de osteopaat geweest. Haar rug was hier en daar geblokkeerd vanwege het manken op 3 poten gedurende 6 weken. Deze dierenarts raadde ook aan met haar te gaan zwemmen, dus we hebben gelijk maar een afspraak gemaakt om volgende week maandag een sessie te gaan doen.
Ondertussen verveelt ze zich en zoekt vanalles uit om zich bezig te houden, want los mag ze nog een maand niet.  Dat valt niet mee als jonge pup ...
Altijd maar aan de lijn vasthangen ...
 Het eerste deel van het terras is dit weekend gelegd. Hier kunnen alvast geen poten meer op gebroken worden. Aan dit stuk moeten we enkel de kant van de vijver nog mooi afzagen, maar door de hevige regen lukte dat niet meer.
Het 2e deel van het terras wordt volgend weekend gelegd. Hopelijk zit het weer een beetje mee.
Dan nog 3 weken en mag Kate weer los ...
 Ondertussen houdt mama haar gezelschap als ze weer eens buiten vasthangt.
Dyllis begrijpt soms niet waarom ze niet achter haar aan loopt. Dan pakt ze een speeltje en daagt ze uit ... Nog even meid, en ze kan weer spelen ! 
 Zo zag het pootje er vorige week maandag uit.
 en zo nu ...
maar op het pootje staan valt niet mee. Daar moeten we nog even aan werken.
In het wandelen zien we wel vorderingen.  Meer over het zwemmen volgende week !


3 opmerkingen:

Marc Gemis zei

Het lijkt me wel dat ze vrolijker is. Ze heeft er echt van genoten om gisterenavond met de anderen mee te gaan wandelen (wel maar een stukje natuurlijk, de rest in de hondenkar). Of om met hen binnen te spelen.

Tinne zei

Vanmorgen heeft ze ook weer een kwartiertje gewandeld aan een stevig tempo zonder in telgang te gaan. Me happy !

Monique zei

Langzaam maar zeker komt het goed en kunnen jullie deze moeilijke episode achter je laten. De mooie tijden komen er nog aan voor moeder en dochter!