01 juni 2014

De eerste officiële coursing.

op 30 mei trokken we naar Nederland voor de eerste officiële coursing van Dyllis. Het was een eind rijden, maar we maken er dan meestal een (lang) weekend van. Vooral nu Kate weinig kan en mag doen was het heerlijk om een heel weekend tussen vrienden en andere honden te zitten. Afleiding genoeg voor haar !
En die afleiding begon gelijk heel tof ! Katja, de (mede) eigenaar en fokker van de Jason, de papa van de pups, had speciaal voor Kate een leuk geschenkje bij :
 En Kate gaat gelijk op verkenning,
 en keurt alles goed !
 Met uiteraard een jaloerse mama Dyllis ;-) Bedankt Katja ! Heel toffe attentie !
 Op vrijdag worden er proeflopen georganiseerd. Annemarie had gevraagd of Escada met haar jonge reu Cyrus mocht lopen. Nou en of ! Leuk voor Escada !
 De course was helaas iets minder omdat we 4 keer moesten herstarten, maar Escada genoot !
 Verder heeft Marc zo'n 800 foto's gemaakt van coursende honden. Helaas kan ik maar een hele kleine selectie zetten, maar als je een foto van je eigen hond wil, stuur dan even een berichtje. Dan kijk ik wel of er wat leuks tussen zit.
Hier Leila
 En voor de verandering ook een paar Deerhouds.

Een 7 maanden oude whippet,
 Cyrus, een natuurtalent.
 Funky liep ook mee met een goed rond voor een jonge whippet. Hij genoot ook !

 Hazel en Vadim
 Dakota
 Donna
 Dune
 Vito

 Dyllis loopt helaas haar eerste ronde alleen. De hond die met haar zou meelopen loopt niet omdat de eigenaar het parcours te gevaarlijk vindt.
 Dyllis trekt het zich niet aan en loopt een prachtige eerste ronde.
 Tijdens de pauze genieten de dames van rust. Hier onze lieve Escada,
 En Kate.
De tweede ronde is weer spannend. Dan worden de honden met de hoogste scores samen gezet.
De uiteindelijke winnaar is de hond die na de 2 rondes de hoogste score behaalt. Elke categorie (reuen, teven en sprinters) hebben een winnaar. De sprinters hadden wel aparte coursen tussen reuen en teven, maar de punten werden gemengd, zodat hier slechts 1 winnaar kon zijn.
Pax tijdens zijn 2e course.
Vadim, de uiteindelijke winnaar bij de reuen.
 Dune.
 Donna, de winnares bij de teven.
 een prachtfoto van Donna.
Dyllis en Hazel
 Hier lopen ze dus voor : een stuk plastic met een klein stukje konijnen bont tussen.
 Vito en Dazzle. De uiteindelijke nummer 2 (Vito) en 1 (Dazzle) bij de sprinters.
 Hier de line-up bij de whippet sprinters. Sprinters zijn de honden die te groot zijn gemeten. Bij de teven is dat boven de 48 cm, bij de reuen boven de 51 cm. Deze klasse wordt ook alsmaar groter ;-)
De reuen Dazzle en Vito, gevolgd door Dyllis.
Maar de grote verrassing kwam toen we de boekjes terugkregen : Dyllis had dan wel een 3e plaats bij de sprinters, maar zij behaalde, 16 weken na de bevalling van haar 9 pups, wel de meeste punten van alle whippet teven ! proficiat powergirl !!12 opmerkingen:

Sarah zei

Dat was precies wel een zaaaalig weekendje!! Had er graag bij geweest ;). En wat een schitterende prestatie!! 3e algemeen en 1e bij de teven... ik ben ook supertrots op de mama van Coopertje!! Echt een hele dikke proficiat hoor!!

Mireille zei

Prachtige foto's en een mooi verslag. Proficiat aan Dyllis met zulk een mooi resultaat en ook van haar zoontje Reefje

Racemonstertje zei

Het was een geweldig gezellig weekend! En nogmaals van harte proficiat met het mooie resultaat van Dyllis' eerste echte wedsrijd! Ik vond het super om jullie weer te zien en heb heerlijk kunnen knuffelen met kleine Kate! Tot een volgende keer!! XX Andrea en Xanthi

Claudia zei

Wow wat een superprestatie van Dyllis! Ik was er ook heel graag bijgeweest ... Hopelijk een volgende keer ...

Annemarie. zei

Proficiat met Dyllis, wat een prachtprestatie! En zo kort na het nest..het lijkt wel of ze dan op hun best zijn, Donna spetterde toen ook zo. Die foto van Donna is om te kwijlen, die zou ik best graag hebben.. :-)
Kate mag trots zijn op haar mooie snelle mams! En wat een mooi meissie is het..

Trea zei

Wat een geslaagd weekend voor Dyllis. Gefeliciteerd Tinne en Marc met jullie super-mama. Prachtige foto's ook. Er zit er eentje bij die ik heel erg koester.. 😍 Leila's eerste coursingfoto. Bedankt Marc!

Virginie Busschaert zei

Dyllis aan de top! Wat een mooie prestatie en dat zo kort na uitgemolken te zijn door haar kroost ;)
De foto's zijn ook toppie, vooral die van Dyllis, ze heeft echt een lijf om te rennen/coursen.
Doe zo verder meid!

Katja zei

Wat was het weer een geweldig weekend Tinne. Zoals ik al schreef bij Annemarie; leuke mensen, fijne honden, veel plezier onderling. gewoon weer ouderwets gezellig! En wat liep Dyllis goed en met zo veel passie, het gelijk als Virginie schrijft; ze heeft ze heeft echt een lijf om te rennen/coursen. Net als mijn petekind Kate heeft. Geniet van dit mooie weekend en bedankt voor de leuke dagen!

Elly de V. zei

Wat een geweldige foto's en wat een prachtige prestatie van de dames en heren.
Gefeliciteerd met de behaalde resultaten Tinne.
Leuk om naar te kijken.

Monique zei

Iedereen weer hartstikke blij met Marc zijn foto's.... je hebt niet voor niets in de greppel gelegen hoor Marc! En die Dyllis, die was echt super. Terecht mag je daar heel trots op zijn! De wijn.... wie had dat gedacht, dat er wijn van Nederlande bodem in Belgie zou belanden ;>)))

Monique zei

Iedereen weer hartstikke blij met Marc zijn foto's.... je hebt niet voor niets in de greppel gelegen hoor Marc! En die Dyllis, die was echt super. Terecht mag je daar heel trots op zijn! De wijn.... wie had dat gedacht, dat er wijn van Nederlande bodem in Belgie zou belanden ;>)))

Monique zei

Waarom gaat dat nu toch dubbel.... sorry!