11 mei 2014

Dyllis heeft haar coursing licentie behaald!

Vandaag was er een CAC coursing wedstrijd in Beringen. En ik had Dyllis ingeschreven om eindelijk die 2 laatste rennen van het 'goed rond' te lopen.
Ik was vorig jaar begonnen aan haar eerste ronde, maar met een andere hond stoorde ze. Ik heb dus gedurende een jaar eerst coursings alleen laten lopen, en daarna 2x met een andere hond geprobeerd. Toen ging het goed en dus vandaag ook ! 13 weken na de geboorte van haar pups ging ze als een speer over het terrein.
 De eerste ronde tesamen met Ellias van Karel Ravers.
 Heerlijk rennen achter het haasje !


 Maar er was meer leuks vandaag : Indy (Crazy Indy, het gele bandje) kwam haar moeder aanmoedigen.
 En een blij weerzien was het !
 Indy heeft nog altijd dat prachtige hoofdje met die donkere ogen.
 En ik kan het uiteraard niet laten ...
 En toen Indy haar mama zag was dit het eerste dat ze deed : MELK !!
De ontmoeting met Reef en Kate was euh ha(r)telijk.
 Volgens mij kennen ze elkaar nog wel.
 Ze reageren heel anders naar elkaar dan bijvoorbeeld naar een afghaan pup.
Hier een foto van Indy en Kate.
 Reefje en Kate
 En Kate even lekker los.
 Indy had gelijk door dat Reef wel te domineren viel ;-)
 Maar dat liet hij niet zomaar doen !

 De tweede ronde voor Dyllis.
En we hebben nooit een idee hoe snel een hond loopt op een coursing, maar bij de volgende 3 foto's kan je je er wel iets bij voorstellen :
Bij de foto hieronder zie je Dyllis en een auto. De straat waar de renbaan aan ligt is er eentje waar je 70 km per uur mag. Maar dat rijdt deze auto vast niet !
 Hier is ze de auto aan het inhalen ...
 en als je goed kijkt zie je hier de auto nog net achter de rechtste struik, die ze op bovenstaande foto nog moest passeren. Ze zijn dus echt wel snel !
 Indy in haar reistas. Het is zo'n schatje !
 En ze wordt een hele dag platgeknuffeld door de kindjes ;-)
 En als ze dan even moet wachten omdat wij bijvoorbeeld een ijsje aan het eten zijn, gebeurt dit zo :-)
Het meest emotionele moment van de dag was daarnet : Reef werd opgehaald door Mireille.
Na bijna 3 weken is hij vertrokken naar zijn hopelijk definitieve thuis : bij Mireille en 8 Abbesijnen katten.
Het ga je goed, Reefje ! Ik ben er zeker van dat Mireille en haar mama jouw een prachtig leven gaan geven ! Heel veel succes met hem, Dames !



8 opmerkingen:

Sarah zei

Een hele dikke proficiat met de coursing licentie van Dyllisje!! Wat een prachtige foto's! En veel sterkte met het 2de afscheid van Mr. Tattoo, Reefje! Ik krijg er zowaar ook tranen van in mijn ogen... Hopelijk zien we Reefje nog veel terug!

Evelien zei

Een dikke proficiat voor Dyllis! Wat is ze alweer mooi in vorm.
En sterkte met het afscheid van Reefje, het moet echt moeilijk zijn voor jullie. Maar hij komt goed terecht, daar ben ik zeker van.

Monique zei

Dat is toch het leuke van je pups niet te ver weg laten gaan.. je ziet ze nog eens terug. Voor ons is dat een must en daarom hebben we aanvragen van buiten Belgie en Nederland niet gehonoreerd; je wil toch kunnen volgen hoe het met ze gaat? Jullie regelmatig geplande maar ook spontane reünies hebben met het nest, daarvan ben ik overtuigd!

En Dyllis de licentie, geweldig, van harte gefeliciteerd. Nu haar nest gedaan is, kan ze er lekker tegenaan op het coursingveld!

Thuis zal het een stuk rustiger zijn met maar een pup... geniet ervan ;>). Je zult zien dat Dyllis en Kate nu nog meer met elkaar zullen optrekken. En wanneer je van Mireille hebt gehoord dat Reef zijn eerste nacht prima heeft doorstaan, dan kun je met een gerust hart overgaan op de orde van de dag ;>))

Annemarie. zei

Oh geweldig, proficiat voor Dyllis en jullie! De aanhouder wint..dat geeft mij ook weer moed. Heerlijke foto's, al die mooie pups..ja, ze kennen elkaar nog he. En jou ook zo te zien. :-) Dat is genieten..

Trea zei

Wat goed van Dyllis. Zo snel alweer in vorm! Gefeliciteerd met het behalen van je licentie. Alle pups nu op het juiste plekje, naast het verdriet toch ook mooi en goed gedaan! Op naar het volgende nest.

Mireille zei

Gefeliciteerd met het behalen van je licentie Tinne en Dyllis. Met Reefje gaat het fantastisch zo een liefje. Hij wordt door ons mama overdag door en door verwend en bijna alle poezen zijn gek op hem.
Deze morgen was hij aan het spelen met een van de volwassen katten en de katers zijn nu ook al aan hem gewend.
Heerlijk elke avond die wandeling in het veld of naar een speelweide waar hij dan rustig kan rond crossen.
Tinne en Marc bedankt dat hij mocht komen.

Elly de V. zei

Dyllis past heel goed in jullie renplaatje dat zie ik wel. Ze ziet er mooi uit en knap dat ze nu alweer zo snel is. Gefeliciteerd met de licentie!
Heerlijk om te zien hoe de pups elkaar begroeten , niet altijd zachtzinnig blijkt wel.

Virginie Busschaert zei

Proficiat met de coursinglicentie van Dyllis! Ze is weer in topvorm, ik denk dat we nog veel mooie dingen van haar zullen zien op de coursing :)