21 mei 2014

De Kate Mobiel

Het leven zag er lange tijd rooskleurig uit voor Kate.
Op 13 weken vind ik ze prachtig ! Dit zijn natuurlijke standen, toevallig genomen in de tuin. Niet perfect dus, maar het laat wel zien hoe ze zich ontwikkelt.


 Maar Kate geniet (of moet ik zeggen genoot) enorm van de tuin.
 En dé grote aantrekkingskracht is de vijver.

 En al zeg je nog zo dat hij diep wordt,
kinderen luisteren niet he ;-)
 En dus moet ze zwemmen. Maar keer op keer zit ze erin.
Ze geraakt eruit in een wip !
 En dan is het kwestie van droogrennen.
 Of gewoon spelen met mama.
 Want Dyllis is altijd van de partij.
 Machtige foto van moeder en dochter.
 Trekspelletjes.
 En tenslotte een laatste (ik mag hopelijk zeggen voorlopig laatste) happy foto.
Want vrijdag sloeg het noodlot toe :
Ze mocht , na een namiddag kennel zitten, in de tuin spelen.
Nam een sprong en toen was er een gil.
En dat gebeurde op deze plek.
In sneltempo konden we bij onze dierenarts terecht die gelijk een foto maakte. En dan krijg je een antwoord dat echt niemand wil horen : 4 teentjes gebroken bij onze arme schat.
In een fractie van een seconde zijn al je plannen van tafel geveegd :
Je allereerste zelfgefokte hondje gaan showen, mee gaan coursen, ...
 De extra bench wordt geïnstalleerd
 En een buiten bench voor op de warme dagen.
Maandag is Kate geopereerd. Ze hebben in elke teen een lange pin gestoken zodat de breuken recht kunnen genezen. En hopelijk zonder gevolg voor haar. Een proces dat 6 weken zal duren. 6 weken enkel aan de lijn wandelen en 6 weken in de bench zitten. De poot is momenteel nog gezwollen en ze houdt die best naar boven.
Maar we kunnen niet bij de pakken blijven zitten. Kate moet verder met socialisatie. En dat zal niet gemakkelijk zijn. Gelukkig hebben we al eerder een whippet met gebroken poot gehad (Renko) en toen hebben we al voorzieningen getroffen die nu van pas komen : De Kate-Mobiel !
 Vandaag uitgetest. Het is nog een beetje moeilijk te begrijpen dat je niet meer aan elk stokje aan kan dat je ziet liggen, maar het zal wel lukken. Zo kunnen we morgen alvast weer naar de markt.

9 opmerkingen:

Mireille zei

Katje gelukkig heb je schatten van baasjes en voor je het weet zijn de 6 weken voorbij. Ik hoop echt je teentjes snel volledig genezen

Yvonne de vries zei

Komt helemaal goed prinses ..... Dikke beterschapsknuffels xxxx

Sarah zei

Kate-je heeft een super Kate Mobiel!! Dat wordt leuk, zeker weten en in no time ben je alles vergeten :)

Annemarie. zei

Geweldig..rust, maar de socialisatie kan gewoon doorgaan. Kate komt er wel, zeker weten. Over een goede zes weken gaan jullie vanzelf weer denken aan een showtje, een coursing..ze is in de beste handen. En mooi is ze zeker!

Monique zei

Kate lijkt op Dyllis, maar ook op oma Flo met het prachtige lijf. Jullie zullen vast alles met haar kunnen doen wat je van plan was - omdat ze nu netjes is geopereerd. En juist nu zul je haar misschien nog wel beter socialiseren dan je al hoopte te kunnen doen. Ze kan dan wel niet rennen nu, maar ook van mentale indrukken worden ze moe. Ik zie ernaar uit om haar zondag terug te zien!

ingridvc1 zei

Arme Kate, zo klein en dan gebeurt er dit. Je zal er zelf ook wel van geschrokken zijn, maar jij hebt de bovenstebeste baasjes een super mama, fantastische tante. Voor je het weet ben je weer aan het rennen en zwemmen in de vijver. En met jouw zielige pootje gaan er nog meer mensen met je willen knuffelen en strelen, zo hoog en droog in die speciale Kate mobiel zit je veilig voor die bazige grommers en bijters en kan je met baasje Marc de grote wandelingen misschien wel meedoen. Maar dan moet je wel beloven om netjes te blijven liggen in je prinsessenkar. Alvast van ons dikke knuffel en kussen en een spoedig herstel.

Marc Gemis zei

bedank iedereen voor de lieve reacties !

Kristel zei

Whippets en vijvers ... niet altijd een optimale combinatie. Elk nieuw pupje ligt binnen de 5 minuten in het water ;-)
Maar ook wij kennen de mindere kanten. Ons bijna 18-jarige hondje met dementie is in de vijver gesukkeld nadat wij het riet verwijderd hadden.
Gelukkig is Kate een goede zwemster. Ik wens haar heel veel beterschap en voor de baasjes de komende weken heel veel geduld !

Elly de V. zei

Wat een prachtig stel moeder en dochter en je zult zien Tinne dat ze binnen no time weer samen door de tuin zullen rennen.