03 maart 2014

Dag 22, ons eerste bezoek.

Omdat Dyllis nu niet mijn meest sociale whippet is heb ik iedereen gevraagd om pas te komen kijken als de pups 4 weken zijn. Dat geeft Dyllis genoeg tijd om voor haar pups te zorgen zonder stress wat heel belangrijk is voor haar én voor haar pups.
Uitzondering op de regel was Sarah. Die kwam gisteren even kijken. Zonder man en zonder kinderen weliswaar. Dyllis kent Sarah al redelijk goed. Zij heeft hier al een nachtje geslapen en is al meerdere keren op bezoek geweest. En het verliep vlot. Dyllis vond het niet erg dat haar kinderen werden opgepakt door een vreemde. Ze bleef er wel bij om alles in't oog te houden. En de handtas mocht niet mee in de puppykennel ;-)
Eerst nog even een paar portretjes van de 4 dames tesamen :
En de 5 reutjes.
Ik vind dat Dyllis nu zichtbaar begint te genieten van de puppies. In eerste instantie was ze bezorgd en werden ze door haar gelikt en gevoed.  Nu komt er interactie. Zo mooi om te zien !
Sarah is helemaal in de wolken van de pups. En ze kwam met specifieke voorkeuren voor een bepaalde kleur, maar al snel werd haar duidelijk dat ze eigenlijk bijna allemaal mee naar huis zouden mogen met haar. Gelukkig ! De juiste pup koppelen aan de juiste gezinnen wordt nog een hele opgave ! Zeker als iedereen lichtblauw wil !
Maar stilaan worden ook de karakters duidelijk. En dat zal toch een groot punt zijn waar we naar gaan kijken. Al heb je bij whippets geen echt dominante honden (in negatieve zin dan), de ene is toch wel wat heviger en eigenzinniger dan de andere. Maar dat zal de komende weken alleen maar duidelijker worden.
De tandjes zijn aan het doorkomen. Misschien had ik dat op voorhand even moeten melden ;-)
Als je op bezoek komt, mag je ook wel even helpen. Hier krijgen ze allemaal pap. En Sarah deed het goed.
Het was een geslaagde, voorlopig nog rustige, namiddag. Volgend weekend wordt super druk maar waarschijnlijk ook super gezellig met al het bezoek voor de puppen. Ze genieten nu van hun laatste rustige week :-)

8 opmerkingen:

Elly de V. zei

Het is net als met kinderen , voor je het weet zijn ze groot en vliegen ze het nest uit.

Tinne zei

ja Elly, en momenteel wil ik ze allemaal houden ;-)

Monique zei

Maar over 5 weken niet meer hoor Tinne ;>). Wanneer die 9 eenmaal zo ver zijn, willen ze allemaal uit de puppy ren ontsnappen, spelen ze als dollen en verlang jij ernaar om alleen met jouw eigen pupje te zijn, wedden ;>)). Deze komende twee weken zijn ze erg leuk, voorzichtig steeds meer interactie met elkaar, maar nog niet klaar voor de grote wereld. Heerlijk! De kleurtjes en maskertjes zullen nog steeds veranderen ook, maar ze zijn eigenlijk allemaal mooi, inderdaad.

Giovanni zei

Oooooo, die Sarah! Azo onder ons duiven schieten! :-D
Ik ben trouwens sinds vorige week ook t meest naar lichtblauw gaan neigen :-D

Tinne zei

Oh nee Giovanni ... we zullen hem in 5 kappen ;-)

Tinne zei

Ja Monique, dat geloof ik best hoor ! Maar nu zijn ze maar 5 minuutjes actief en dan slapen ze weer een paar uurtjes. Zalig die 5 minuten !

Claudia zei

Weer geweldige foto's ♥
Nog 6 daagjes en we kunnen ze eindelijk knuffelen ♥

Sarah zei

Wat een mooie foto's!! Ik verlang al weer... maar 'k ga niet zagen, of ik krijg de wind helemaal van voren :) hé Gio ;). Maar 't zijn echt zo'n lievekes en ze beginnen grappig te worden, zeker als ze willen spelen...
En voor zij die jaloers zouden zijn... stel je voor hoe mijn man en kids hun voelden ;)