24 maart 2014

41 & 42 dagen oud - 6 weken dus

Dit weekend was het eerste echt spannende weekend voor ons : De eigenaar en fokker van de reu kwamen om bezoek op zaterdag. Fokkers Monique, Annemarie, Virginie en nog een paar whippeteigenaren kwamen op zondag.  Alle pups werden zaterdag zorgvuldig door Katja op tafel gezet en er werd naar de bouw van de pups gekeken, later ook naar het gangwerk.
Zondag gebeurde precies hetzelfde en verrassend genoeg (alhoewel ... ;-) ) iedereen was het eens over de keuze van beste teef en beste reu én de plaatsingen die volgden.
Omdat volgend weekend de fokker van onze Dyllis uit Engeland over komt wil ik over die plaatsingen nog niets kwijt hier op mijn blog. De uiteindelijke beslissing gebeurt dus volgende week. Vooral bij de teven is het nog even wat afwachten. Van de reuen zijn we vrij zeker :-)
Maar omdat alle toekomstige eigenaars op hete kolen zitten en gewoon foto's willen zien, wel hier komen ze !
Eerst de teven (in willekeurige volgorde) :
Felblauw

 Geel
 paars
  groen
 En de reuen (ook weer in willekeurige volgorde) :
rood
 wit
roos
    zwart
zachtblauw
Alle reuen zijn intact, dwz dat beide testikels zijn ingedaald. Heel fijn !
Verder komen nog een paar 'gezelligheids foto's', want gezellig was het zeker !
Niettegenstaande er een mand en een kennel is om in te slapen verkiezen ze dit :-)
 Annemarie heeft mijn pups allemaal doodgeknuffeld ;-)

 En Elly werd bijna opgegeten !

 Gezellig met de pups in de zetel.
 Neen Elly, Geeltje gaat niet mee met jou !
 Dyllis profiteert af en toe ;-) En nee, dit mag niet ! high five !
 privé tijd met mama
Monique (uit Den Helder aan zee) had voor mij vis bij om in het drogertje te drogen als hondensnacks.
Maar dit kan ik u niet weerhouden : 9 portretjes :-D

9 opmerkingen:

Annemarie. zei

Was weer een heerlijke dag, in alle opzichten. Lastig kiezen uit zo'n heerlijk stel..maar we zijn een heel eind gekomen. Nog een weekje afwachten en alles wordt bekend..

Monique zei

Ik wens je ook veel wijsheid bij het kiezen, met name tussen de dames! En geniet van de laatste twee weken met Dyllis kinderen, en daarna, heerlijk relaxen met één puppy om te benen! Bedankt voor jullie gastvrijheid en de heerlijke maaltijd; koken gaat de Belgen echt beter af dan de Nederlanders hoor ;>). Als jullie naar Megan's nestje komen kijken dan zorg ik hoogstpersoonlijk voor een aantal verse scharren voor in jullie drogertje, om mee naar huis te nemen.

Tinne zei

Ik heb net de pups twee heel dunne stukjes gedroogde vis gegeven. Ze vinden het zeer bijzonder ! En gaan er bijna om vechten ;-)

Bart Geeraerts zei

Wat zijn ze al groot ! geniet er maar van nog een week of twee en huis loopt leeg....

Elly de V. zei

Ik vond het ook een gezellige dag met alle hondjes en honden en inderdaad een bijzondere maaltijd die verrassend lekker was.
Nogmaals dank voor jullie gastvrijheid Tinne en Marc.

Elly de V. zei

Trouwens, puppies in stand zetten is toch wel heel serieus werk en gaat lang niet vanzelf zo is aan de gezichten af te lezen.

Monique zei

Maar ik deed het met losse handen Elly, dat zie je wel! Alleen dat gezicht erbij.... dat had er wel af gemogen Marc ;>)))

Tinne zei

Ja Monique ! Dat was van 'Kijk hij staat alleen ! :-)'

Monique zei

De truc met het fluitje voor het eten geven vind ik super en heb ik ook aan Marianne verteld. En de spa blauw, daar houden wij ook wel van hier ;>))