04 februari 2014

Webcam wordt geïnstalleerd.Hierbij wat uitleg over hoe we jullie op de hoogte willen houden via foto's en filmpjes van de puppies. Ik zal regelmatig verhaaltjes met foto's en mogelijks een filmpje op dit blog plaatsen.

Natuurlijk maken we meer foto's dan er op het blog passen. We zullen die op onze smugmug site plaatsen. Deze komen onder http://xian.smugmug.com/Our-Dogs/NNest-Dyllis

We zullen waarschijnlijk af en toe een klein tussendoortje op Facebook zetten, dus als jullie daar een account hebben, ben je vrij om ons als vriend toe te voegen.

We hebben ook een webcam geïnstalleerd. We gaan die niet zomaar openstellen voor iedereen. Er zijn nogal wat problemen met ons netwerk als we dat doen. Daarom zouden we het via Google Hangouts willen doen. Dit is een soort van videoconferentie waarbij je met een 10-tal mensen video en klank kan uitwisselen. Daarnaast kan je ook nog chatten (tekstberichtjes uitwisselen). Marc heeft dit al een paar keer gedaan voor OpenStreetMap en dat werkt goed. Je kan sinds kort ook een Hangout-on-Air opstarten, die dezelfde mogelijkheden biedt en tevens alles opneemt. Op deze manier kan wie er niet bij kon zijn, het filmpje nadien op YouTube bekijken.

Om deel te nemen aan een hangout heb je een Google+ account nodig. Je kan die nu alvast aanmaken. Verder heb je ofwel de Hangout app op je smartphone of tablet nodig, of een extensie voor je webbrowser op je PC of Apple. Die kan je nu ook al installeren, of wachten tot we de link doorsturen.

We zullen elke keer we een hangout opstarten de link doorsturen (die is telkens anders). Zodra je die link aanklikt zal je browser vragen om de app te installeren mocht je dat nog niet gedaan hebben.

In het begin zullen die hangouts vooral gebeuren als Marc thuis is, na een tijdje zal ikzelf die zelf wel kunnen opstarten.

De filmpjes zullen nadien zichtbaar zijn op Het Moon Orchid Whippets Channel op You Tube https://www.youtube.com/channel/UC9XSk8X_W77Uj0PWFMhVw7Q


Voor vragen mag je mailen naar :
marc.gemis@gmail.com

Alvast veel kijkplezier !


1 opmerking:

Marc Gemis zei

Om een google+ account aan te maken, kan je ofwel je google mail account gebruiken of surfen naar https://plus.google.com/?hl=nl‎

Google+ is net zoiets als Facebook, mensen die berichten en foto, enz. uitwisselen. Maar met de extra mogelijkheid van een hangout