02 februari 2014

De laatste loodjes ... het gokken mag beginnen !

Vandaag zijn we een week verwijderd van de geboorte. Dyllis doet het goed. Eet nog steeds erg goed, wandelt nog graag een stukje mee en is nog steeds een 'happy girl', al is het dan een beetje meer in slow motion want de dikke buik zit haar toch wel in de weg. Ze weegt deze ochtend 19,8 kg. Dat is bijna 4 kg meer dan haar normale gewicht.
Gisteren voelde ik redelijk wat beweging in de buik. Heerlijk ! 
 We hebben een kastje geplaatst naast de werpkist waar alle essentiële dingen bij de hand liggen. (steriele handdoeken, ontsmettingsmateriaal, schaartje, draad, ... noem maar op.)
En de lamp hangt boven de werpkist hangt en is getest.  (We hebben er wel een andere stekker moeten aanzetten, Annemarie ! maar die veranderen we wel terug als de lamp terugkomt ;-) )
De afspraken met Annemarie zijn gemaakt. Zij komt 'mijn hand vasthouden' tijdens deze eerste bevalling. Een hele geruststelling dat er iemand bij is die het al enkele keren heeft meegemaakt !
Ook mijn dierenarts zal bereikbaar zijn. Het is leuk als je op veel mensen kan rekenen.
Ik denk dat we klaar zijn voor de nakende bevalling.
Maar dan komt nu dé vraag : hoeveel puppen zal Dyllis hebben ?
Misschien staat er wel een flesje cava klaar voor diegene met het correcte antwoord :-)
 Een boven aanzicht van Dyllis en Escada.
En tenslotte de foto van vandaag :
8 weken
7 weken
6 weken
5 weken


20 opmerkingen:

Claudia zei

Weer geweldig om te zien! Ik kan niet wachten tot deze week voorbij is :)
Tinne je hebt echt wel overal aan gedacht! Fijn om te weten dat onze pup geboren zal worden op een plaats waar er veel liefde en aandacht is ♥

Nikki zei

Zo te zien zijn jullie er helemaal klaar voor! Ik gok op 3 reutjes en 3 teefjes :)

Elly zei

Wat hebben jullie alles piekfijn in orde Tinne de pupjes komen echt in een gespreid bedje. Ik gok op 4 meiden en 2 jongens.

Sarah en co zei

Ziet er allemaal tiptop uit! Nu komt het echt dichtbij hé! Pupjes hebben een super nestje. Tom zijn reactie bij het aanzicht van de foto 'Zijn ze zeker dat er daar whippetjes in zitten?' Hahaha. Ik blijf mij mijn allereerste gok: 5 teefjes en 3 reutjes. Tom denkt 6 teefjes en 2 reutjes.... zijn redenering 'vrouwtjes zijn meestal dikker dan mannekes'. Hahahahaha, hij kent er wel niks van, maar kom...

Virginie Busschaert zei

Nou, dat gaan er meer dan 6 zijn hoor. Ze ziet er nu even dik uit als Dune op de ochtend van de bevalling, ook het bovenaanzicht. En Dune was nog geen 4kg bijgekomen.
Ik gok op 7, 4 reutjes en 3 teefje.

Annemarie. zei

Ik ga met Sarah mee..5 teven, drie reuen. Delen we die fles wel op een gezellige avond, Sarah! Tinne, je hebt het strak voor elkaar allemaal, ziet er professioneel uit!

Sarah zei

Lijkt me super... dat wordt dus Evelien, Brenda, jij en ik, en ik vind dat Tinne er dan ook wel bij mag :). En gezien wij het mooiste geschenk krijgen, voorzien wij wel een paar flessen in reserve, want 1,5 glaasje de man, vind ik ook maar niks hoor :).

Monique zei

Wat blijft ze mooi zeg......
Dik, zwanger of wat dan ook, het staat haar prachtig.
Tja gokken....daar ben ik slecht in maar ga het toch wagen als het mij toch geen geld kost ;)
De vraag was hoeveel pups ze zou krijgen dan zeg ik 9 stuks.... :)

Giovanni zei

Zalig!
Ik gok op 7, 5 reutjes en 2 teefjes..

Tinne zei

Monique, je moet wel wat specifieker zijn hoor ;-)

Monique zei

Jullie zijn vroeg begonnen met dekken dus ik gok net als de meesten op meer teefjes dan reutjes. En als ik Dyllis buik bekijk en vergelijk met die destijds van Chloe, Jewel en Hinde denk ik 8.... 5 teefjes en 3 reutjes....

Tinne zei

Wat bedoel je daar mee Monique ? Als je vroeg begint heb je meer kans op teefjes ?

Vera zei

Mijn gok : 5 reutjes en 4 teefjes.

Monique zei

De spermacellen die tot reutjes leiden zwemmen sneller en bereiken hun doel dus eerder dan de spermacellent die tot teefjes leiden. Maar de teefjes blijven langer in leven. Als ze dus aankomen voor de eicellen rijp zijn, dan zijn de teefjes nog in leven zodra het zover is, en de reutjes niet meer. Dat is de theorie, van veel fokkers (in de hondenwereld maar ook in de paardenwereld, en eigenlijk ook in de mensenwereld ;>))

Tinne zei

Interessant ... ben benieuwd of deze theorie klopt.
Altijd geweten dat het vrouwelijke geslacht het sterkst is :-)

Sarah zei

Idd!! Bij mensen is dit net zo!! Maar had geen idee dat dit voor honden ook zo was... En euhm... 't zal nog 1 glaasje de man zijn :D

Vicky Hilven zei

Ik denk 8pups 4-4 :-)

kurt zei

De theorie klopt, maar is natuurlijk niet waterdicht. Wel geldt dit enkel bij één of twee vroege dekking(en). Als je er telkens "vers sperma" bovenop kwakt, wordt de kans op meer reuen weer steeds groter. Het komt er dus niet op aan enkel vroeg te beginnen , maar ook vroeg op te houden. Bij paarden is dat niet zo een probleem, bij uitblijven van bevruchting hoef je geen 6 maanden opnieuw te wachten. Daar doet men dus een vroege dekking en dan niets meer.

kurt zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Monique zei

Maar je wil wel graag een nestje hebben, dus kwak je er inderdaad nog wat bovenop..... we gaan het zien, eerst hier, en hopelijk over twee maanden ook bij ons ;>)