12 februari 2014

Dag 3 : de weging.

Elke dag worden de pups gewogen, dik tegen de zin van Dyllis. Ze staat erbij met grote ogen alsof ik haar kinderen wat zou aandoen !  Het is dus gewenning zowel voor de pups als voor haar :-)
Hier een overzicht van de gewichten bij geboorte en na 3 dagen, in volgorde van geboorte uiteraard.
Rood (R) 320 g - 430 g = + 110 g
Felblauw (T) 320 g - 410 g = +90 g
Paars (T) 310 g - 390 g = +80 g
Roze (R) 310 g - 380 g = +70 g
Zwart (R) 310 g - 400 g = +90 g
Groen (T) 290 g - 360 g = +70 g
Zachtblauw (R) 230 g - 280 g = +50 g
Felgroen / geel (T) 290 g - 360 g = +70 g
Wit (R) 340 g - 410 g = +70 g

10 opmerkingen:

Sarah zei

Amaai, die zijn al veel veranderd! En wat een prachtige vachtkleurtjes... Ik hoop dat zachtblauw vlug wat meer aan komt... vind het beetje zielig. Maar eigenlijk is 20% van je gewicht bij op 3 dagen niet slecht zeker? Oh, je hebt geen idee hoe erg ik er al achter verlang om ze vast te pakken <3 <3 <3

Annemarie. zei

Ah, de melk is toegeschoten, dit zijn de mooie gewichten, super! Goed werk Dyllis en pups! (En jullie, voor de prima verzorging van Dyllis, al die bouillon en geitenmelk..)

Tinne zei

De kleurtjes zijn hier reëler dan op de webcam.
Ik vind dat zachtblauw het niet slecht doet ! Hij zal altijd wel een kleintje blijven, maar het is zo'n schatje !

ingridvc1 zei

Zolang ze bijkomen en hun gewicht op 10 dagen ongeveer het dubbele van het geboorte gewicht is is er niks aan de hand. Niet te snel paniekeren. Ze doen het fantastisch.

sien zei

Zo komen alle mooie in gewicht bij ,en om dat het blauwtje wat minder weegt zegt nu nog niks.
Moedertje geeft ze goede melk,is toch weer prachtig zo'n nieuw leven te zien.super mam(en pap)

Racemonstertje zei

Ze groeien heel goed! Ik zat net eens rond te neuzen op sites van whippetfokkers en zag daar nestjes waar de kleinste pup maar 190 g woog! En de rest allemaal in de 200 g. Dus dit valt dan echt goed mee!

Tinne zei

jaaaa ... maar dit zijn ook geen gewone pups, Andrea ... dit zijn pups van Dyllis en Jason ... :-)

Claudia zei

De pups zijn inderdaad veel veranderd! Ben jaloers op Tinne omdat zij ze iedere dag mag knuffelen :) Ik vind de kleinste (zachtblauw) echt wel schattig! Met hem komt het ook wel goed! Ben de weken aan het aftellen...

Monique zei

Dat is echt een mooie groeicurve, netjes voor een nest van 9. Ik heb even terug gekeken, bij ons nest van 6 pups was de toename tussen de 54 en 65 gram, het nest van 7 pups nam tussen de 75 en 96 gram toe en het nest van 4 pups tussen de 102 en 163 gram. Maar: het pupje dat het minst aankwam woog bij de geboorte maar 108 gram. En het pupje dat het meest aankwam woog bij de geboorte 410 gram. En: de moederhond van het nest dat het minst aankwam was het kleinst, en de moeder van het nest dat het meest aankwam was het grootst. Het is genetisch bepaald, en natuurlijk bepaalt de hoeveelheid melk die de moederhond aanmaakt gedeeld door het aantal pups ook de groei. Het gaat in ieder geval goed bij jullie, en dat is heerlijk, geen zorgen over hongerige pupjes!

Annemarie. zei

Het "kleintje" woog 230 gram als ik het wel heb, en dat is geenszins een slecht geboortegewicht. Die is niets minder dan de anderen, alleen waarschijnlijk van de laatste dekking..en zo te zien, is dit pupsel vastbesloten om broers en zusters in te halen, en dat zou zomaar eens kunnen lukken!