24 februari 2014

Dag 15 - bijvoeren.

Bij de weging van zondag merkten we dat sommige pups echt heel weinig in gewicht waren toegenomen. Dyllis heeft gewoon te weinig goede tepels (6) om haar 9 pups te voeren. Dus heb ik besloten ze vanaf vandaag wat puppymelk bij te geven. 2x per dag leer ik ze drinken van de puppymelk op basis van geitemelk. Maar wat vinden ze dat spul lekker ! 
Eerst even proberen uit een kommetje. Ze maken wel de likbeweging, maar ik denk eigenlijk niet dat ze veel binnen krijgen.
 Dus dan maar het spuitje bovengehaald. Hiermee gaat het erg goed. Heel traag duw ik het leeg in het bekje en maar smakken !
 Bij alles wat ik doe en waarbij ik Dyllis uit de ren zet wordt ik zeer nauwlettend in de gaten gehouden.
Hier ben ik de bandjes van de pups aan het wisselen en dan kan ik Dyllis even missen met haar goedbedoelde zorgen ;-)
Maar ook bij het voeren van de pups met de puppymelk staat ze op post. Ditmaal om een andere reden : Dyllis lust die melk ook wel ;-)
Na de puppymelk gaan ze allemaal nog naar de melkbar want genoeg heb je nooit !
En dan volgt voor iedereen dat zalige, voldane moment.
En een filmpje van de voederbeurt :

Het bijvoeren werpt zijn vruchten af ! De pups zijn vandaag weer allemaal erg goed bijgekomen !

3 opmerkingen:

Katrien VH zei

Die pups zijn echt wel met hun kont in de boter (allez, geitenmelk ;-) ) gevallen hé! Super hoe jullie dat doen... mooi mooi mooi.

Annemarie. zei

Dat ziet er prima uit zo. Misschien een beetje aanleggen in 2 ploegen bij Dyllis, als er minder melkvraag is zal er ook minder geproduceerd worden. En wie weet, over een paar daagjes de biefstuk tartaar maar eens proberen?

Tinne zei

Ja, ik ga woensdag beginnen met de bolletjes biefstuk tartaar. We zullen zien wat dat wordt ;-)