01 september 2013

Vakantie in La douce France

14 dagen geleden vertrokken we naar Champs-Romain, een klein dorpje in de Périgord Vert, de Dordogne streek. Na een rit van zo'n 800 km kwamen we net voor 15 uur aan. Een klein huisje met een hele grote, volledig omheinde tuin. Juist ... een vakantie op hondenmaat.
En als extraatje was er aan de overkant een grote weide die ook helemaal omheind was waar we ze dagelijks los op konden laten.
Aan losloop mogelijkheden dus geen tekort !
Het huisje dat we huurden was klein, maar alles was aanwezig. Van waterkoker tot microgolf oven.  Bedden, douche, wasmachine ... Geen tv, geen internet. En verder heel veel wandelmogelijkheden !
 Maar de weide, daar zagen de honden altijd wel naar uit.
 Omdat het toch wel redelijk warm was gingen we altijd even 's avonds, na het eten.
 Marc hield de honden vast, Dirk gooide de frisbee en ik mocht foto's maken :-)
Escada in opperste concentratie.
 Spurtje : om ter eerst ?
 En dan is het de beurt aan Dyllis.
Ook zij probeert in de lucht te vangen.
En zelfs onze groenendaeler wil nog wel eens rennen !
 Maar dus eten gebeurde ook regelmatig. Broodjes grillen ... hmmm
Of een typisch Frans gerechtje ; kalfspens ... in ons geval voor de honden maar in Frankrijk wordt het niet als hondenvlees verkocht.
 De wandeling vlakbij ging naar een mooie waterval Le Saut du Chalard.
 met onderweg een vreemde dame ...
En een vreemde dame met honden.
of een wandeling langs een oude spoorweg. Altijd goed in de schaduw.
Mooi poseren ... niet iedereen vindt het even leuk ;-)
De natuur is gewoonweg prachtig ! Heel ongerept, weinig toeristen. My piece of cake :-)
Zulke lieverds stonden echt overal. Soms een beetje vervelend 's nachts. Want als het dan de krekels niet waren of de andere onbekende dieren die 's avonds in de tuin zaten, konden we deze schatten horen balken van heide en ver !
En elke avond was er een prachtige zonsondergang met een hemel vol sterren en 1 planeet. Doordat er geen lichtvervuiling was, was dat echt genieten. Alleen die planeet, die we zagen kort na zonsondergang en vrij snel weer weg was, bleef voor ons een mysterie ... uiteraard, we hadden geen internet om even te googlen :-) Maar dat heb ik gisteren wel even gedaan natuurlijk. Het bleek Venus te zijn die we elke avond zagen. Geweldig toch ! (als je de foto vergroot zie je Venus vrij laag boven de rechtse kant van de boomkruin)
 Maar we zijn uiteraard nog heel actief bezig geweest ! In de ochtend hadden we de 'poolboy' die het zwembad stofzuigde, zodat we in de namiddag konden zwemmen.

en buiten het al dan niet verplicht poseren in de stad, werden de arme honden ook verplicht in de tuin te poseren.
 Waar Dyllis trouwens geen probleem mee heeft, zolang er maar wat aan vast hangt ;-)
En daarmee bedoelde ze nu ook weer niet Bowie.
Alhoewel ...

En als tenslotte iedereen morgen even een kaarsje kan branden voor onze Ixelle ... zij is redelijk ziek geworden in Frankrijk, en alhoewel de koorts nu gezakt is en ze weer wat eet, moet er morgen toch echt wel even goed gekeken worden hoe erg het is met haar.

6 opmerkingen:

Annemarie. zei

Het ziet er heerlijk uit daar, Tinne. En de honden zijn behoorlijk in conditie gebleven, zo te zien! Uiteraard gaat er een kaars aan voor Ixelle, sterkte morgen!

Monique zei

Ziet er uit als een heerlijke vakantiestek. Erg jammer dat er niet 5 van die kleine huisjes op een rijtje staan ;>)). Sterkte en succes met Ixelle, we sturen goede gedachten jullie kant op!

Elly de V. zei

Wat een heerlijke plek om met je honden op vakantie te zijn, lekker vrij.
Ik hoop dat je geen slecht nieuws hebt over Ixelle, wij denken aan jullie.

Tinne zei

Er is een kamping vlakbij, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als zo'n huisje ! Dit zou nochtans een heerlijke plek zijn om met z'n allen naartoe te gaan !
Elly, de bloeduitslag is heel goed. Nu wachten we wanneer we een echo kunnen laten doen.

Elly de V. zei

Dat is goed nieuws zowel het een als het ander.

Lisette zei

Wat een heerlijke vakantie. Een prachtig gebied voor mens en dier. Fijn dat de bloeduitslag van Ixelle goed is. Ik zal duimen voor eenzelfde soort goede uitslag voor de echo.