28 juli 2013

CAC windhonden show in Sevenum

Deze show had plaats op 27 juli. En laat dat nu net het weekend van Tomorrowland zijn ... De keuze was snel gemaakt : Daar gingen we een weekend naartoe met de caravan !
Begin vorige week zocht ik ook nog even op wie keurde ... Mr. Olaf Knauber dus. Onbekend voor mij.
Ik schreef Dyllis in en Sarah en Tom zouden ook komen met hun 2 zonen en de hond Diesel. Sarah en Tom willen namelijk een pupje van Dyllis en wilden zich een weekend onderdompelen in 'Whippets' ;-).
We arriveerden vrijdag middag als allereersten en konden dus het beste plekje uitzoeken : dicht tegen de struiken die voor schaduw zorgden. En dat zou nodig zijn met de 30 graden die voorspeld waren.
De avond verliep rustig en we gingen op tijd naar bed om fit te zijn voor de show.
Die verliep een beetje chaotisch. Om 10 uur begonnen de keuringen en rond 11.30 zoiets begon het noodweer. Donkere, dreigende wolken kwamen snel dichterbij en het werd donker. Heel donker. Toen hele felle wind direct gevolgd door regen die met bakken uit de lucht kwam.
Sfeerbeelden van het noodweer werden gemaakt door Liesbeth Lies en zijn te bekijken op mijn facebook pagina : https://www.facebook.com/liesbeth.lies/media_set?set=a.500174496729951.1073741834.100002122165618&type=1
 De lucht net voor de regen
 De tenten beginnen te bollen ...
geen tenten meer ...

Om 13 uur konden de keuringen terug beginnen. De tenten werden verplaatst op de meest droge stukken en de zon kwam er terug door. En het werd binnen een half uur heet. Bloedheet.
De keuringen van de whippets begonnen een beetje later. Een heel vreemde keuring. Een hond die steppend door de ring ging werd 1e geplaatst van 4...
Meten werd gedaan met behulp van zijn knie. Officieel goed gemeten honden werden door hem als 'te groot' bestempeld en dus lager geplaatst. Maat (grootte) was duidelijk een sterk doorwegend criterium voor deze man en stelselmatig werden de kleinste honden vooraan geplaatst.
Dat beloofde voor Dyllis ;-)
Bij de teefjes behaalde Wim een mooie eerste plaats en de eerste JCAC met zijn Shiny Sensation's Angel of Harlem.
Proficiat Wim !
Dyllis stond in open klas met 10 andere teven. 
Ze stond als een blok en liep netjes haar rondje.
En stond ook daarna voor de keurmeester weer mooi te wezen in de brandende zon.
De keurmeester deed er echt veel te lang over. Bij elke hond. Hij schreef dan ook een uitgebreid verslag. Uitgebeid, maar helaas heel onduidelijk en vol met tegenstrijdigheden. 
Dyllis werd niet geplaatst en kreeg zelfs maar een ZG. En dit was haar verslag zoals hij het gedicteerd heeft, maar dan zonder de schrijffouten ;-) :
"2 1/2 years blue fawn showing lots of substance and muscular power. With lots of balance but quite a pity that she is oversized and therefor not perfect balanced. Nice head and expression. Strong jaws and bite. Strong neck, typical outlines. Acceptable for chest and depth. OK angulation and rather well balanced. Hocks well set to ground (shows well soundness). Nice movements seems from the site but should be more stable coming and going. Anyhow I would call her a beautiful type and still a good whippet female."
En dan vraag ik me nu af, is ze wel of niet 'balanced' ? ;-)
Ik vind het natuurlijk spijtig dat ze niet geplaatst wordt en zeker als ze een zg krijgt, maar we hebben het niet aan ons hart laten komen. En Dyllis al zeker niet, want zij kreeg bezoek van deze mooie jongen. Hij kwam even kennis maken ...
En Dyllis vond hem wel leuk.
 erg leuk :-)
En zo viel de nacht over Sevenum. Een korte nacht, met een herhaling van de voormiddag...
Maar ook dit onweer kwamen we zonder kleerscheuren door.
En de derde dag speelde Dyllis met Diesel.
 Al zal Diesel nog even whippet taal moeten leren,
 want het lopen moet nog aangemoedigd worden :-)
En  als Dyllis dan terug bij de roedel komt, 
moet ze wel even worden gecorrigeerd voor het vreemd gaan ...
Het was een gezellig weekend waarbij onze whippets werden ondergedompeld in de socialisatie met kinderen.
En ze lieten het zich welgevallen.
Zelfs onze 14 jaar oude groenendaeler genoot van de aandacht.
En na nog een wandeling in de omgeving
 en een uitgebreid aperitief gevolgd door lunch vertrokken we terug huiswaarts.
Een volledige uitslag van de show vindt u op :
http://www.windhonden.info/windhonden-op-de-show/resultaten/windhonden-cac/whippet.html

9 opmerkingen:

Annemarie. zei

O.k. Hoop een gezellig weekend want van het keurrapport van de keurmeester kan ik ook geen chocola maken. (Ik denk dat het zelfs moeilijk zou zijn voor Dominique Persoone, alhoewel die toch van behoorlijk vreemde smaakjes houdt, dat weten we sinds een eerder bezoek met cadeaus van jullie). Goed dat je het niet 'aan je hart" laat komen, (schitterende uitdrukking), want we weten allen beter. Toch hoop ik dat je voor Dyllis een knappe whippetreu uitzoekt (en we weten allemaal welke favoriet is) want het zou een leuke mix worden, maar wellicht niet helemaal wat je wilt.
Never mind, dit was de zeperd tussen alle successen voor Dyllis.

Tinne zei

Oh ja hoor Annemarie, het blijft Bowie ! Alleen heb ik een back-up reu gezocht ... je weet maar nooit met zijn leeftijd ;-)

Monique zei

De keuring was inderdaad lang, chaotisch en vol tegenstrijdigheden. Hij heeft er echt de betere honden wel uitgezocht, maar al het andere dat hij deed was erg verwarrend en tijdrovend. De ellenlange slecht geschreven keurverslagen en dan toch nog lange mondelinge verhandelingen om van alles uit te leggen. Op zich zou je daarvan dromen als exposant, maar moet dat echt midden in de keuring, als honden staan af te peigeren in de zon? En dan de ringmeester die als een zenuwachtige border collie steeds alle whippets op tijd probeerde te verzamelen, maar dan d.m.v. één op één interviews met mensen om de ring i.p.v. gewoon hardop de nummers op te roepen. Iedereen weet toch dat je zelf op moet letten wanneer je de ring in moet. Als je lang in het ras zit en je hebt verdiept in de verschillende types die er zijn en wat zij bijdragen aan de whippet van vandaag, dan herken je gemakkelijk de vele kwaliteiten van Dyllis; helaas zijn de meeste keurmeesters nu wat oppervlakkiger in de weer en dus (h)erkennen zij zoiets niet zo gemakkelijk. Maar dat geeft niets; je kiest je type naar je eigen smaak en ideeën, en niet als een marionet naar die van de gemiddelde keurmeester. De 365 dagen die we doorbrengen met onze schatten wegen vele malen zwaarder dan de gemiddeld 10 (?) x 5 minuten = nog geen uur, die we met ze in de showring doorbrengen ;>))). We kijken uit naar een prachtig superklassiek nestje, en wanneer de ook fraaie backup reu zijn zin krijgt, een iets moderner nestje. Allebei leuk! De correctiefoto van Dyllis die op haar plaats wordt gezet is meesterlijk. Dat is toch weer een interessante roedeldynamiek die ik niet ken van de mijne.

Marc Gemis zei

Zou die correctie van Dyllis te wijten zijn aan de mix van reuen en teven in onze roedel ? Natuurlijk is er ook Escada die als een moederkloek waakt over "Dyllis' virginity". Jason kan er nu ook van meespreken :-)

Katja zei

Het was idd een bijzondere keuring vol tegenstrijdigheden. Met lange keurverslagen die soms heel moeilijk te begrijpen waren. Bij onze Jason staat in het keurverslag dat zijn rug mooi gespierd is al hij naar hem toe komt lopen. Fijn compliment, maar hoe je nou een rug kan beoordelen als een hond op je toe komt lopen is iets wat ik al die jaren niet heb geleerd. LOL De verdere show was heel leuk met vele gezellige gesprekken en leuke mensen, en dat maakt natuurlijk de "sjeu" van zo'n dag. Voor Jason was het spelen met Dyliss iets waar hij nu nog een beetje van droomt volgens mij, ondanks de pogingen van de "plezier-politie" Escada die het probeerde te verhinderen. Maar dat vond Jason ook wel weer een tikje opwindend, geloof ik...

Tinne zei

Volgens mij is de keurmeester toen op het keurtafeltje gaan staan hoor, Katja !
Maar het was een reuze gezellig weekend, dus dat kunnen ze ons niet meer afpakken :-)

Annemarie. zei

Eh..Jason als back-up reu is echt geweldig maar ik vond die labrador ook zo enthousiast.. Dat bedoelde ik met het mixje. :-)

Tinne zei

oooh ... tja, die is gecastreerd ;-)

Monique zei

Misschien komt het inderdaad daardoor!