13 juni 2013

ochtendwandeling

Het is weer een tijdje geleden dat ik nog wat op het blog zette.
Hier komen weer wat foto's, dit maal van onze ochtend wandeling.
Die hou ik meestal in het provinciale domein De Schorre. Maar sinds de komst van Tomorrowland, en zeker nu ze een contract hebben van 10 jaar en erg veel willen investeren om het domein naar hun hand te zetten, is wandelen er niet meer zo aangenaam. Vrachtwagens rijden af en aan, het hele parcours is één grote modderpoel bij regen en nu het al een aantal dagen droog is, krijg je bijna stoflongen :-(
Ooit werd hier gips en andere afval gestort van bedrijven uit de buurt. Dat werd dan met een laag zand afgedekt, maar deze viezigheid hebben ze, met de werken, allemaal weer opgegraven. Dat moet dan natuurlijk ergens anders gedumpt en weer afgedekt worden. Daar zijn ze nu nog mee bezig, dus ik betwijfel of al dat stof zo gezond is ... Maar ja, ze investeren, dus dan zal het wel allemaal met de mantel der liefde toegedekt worden. Zo is het nu eenmaal in België. Ook de oude eiken die er staan werden al gekapt. Alles voor Tomorrowland, nietwaar ?
 Deze weide was ooit de deltahelling die bedoeld was om te leren zweefvliegen of deltavliegen en werd veel gebruikt door clubs. Wij wandelden erop en trainden onze hondjes door ze naar boven te laten rennen ;-)
 Hier werd nu riolering aangelegd, alle nutsvoorzieniingen liggen er en alles wordt omgeven door een weg.

Deze foto werd vandaag genomen. De laatste hand wordt gelegd aan de aanleg van de weg rondom.

En gras is al ingezaaid.
Dit terrein was een plaats waar teambuilding werd gedaan, met allerlei klimtoestellen die verbonden waren met koorden. Pret verzekerd ! Maar ook dat moest wijken om een strak grasplein te worden.
 Gelukkig blijft nog een klein stukje gespaard. Hier staan nog de restanten van een oude bagger. En het water ziet er griezelig blauw uit ;-)
ons paadje, waar we altijd alleen op lopen en af en toe een vos tegen komen.
En uiteraard hopen konijnen ;-)
 Het mooiste dat ik al ben tegen gekomen zijn deze bloemen : de wilde orchidee.
 heel verdoken groeien ze, tussen het riet. En gelukkig weten niet al te veel mensen ze staan ;-)
Hopelijk blijft dit stukje bestaan, en daarmee ook de wonderen van de natuur.

9 opmerkingen:

Annemarie. zei

Wat verdrietig, als zoiets moois en fijns zo verpest wordt. En dat blauwe water..brr.

Katje zei

Alles voor the good old yankee dollar hé... :-/

Monique zei

Wat zonde. Wat gaat dat voor iets worden, dat Tomorrowland? Ik met steeds aan Michael Jackson denken, maar dat heette net weer even anders.

Evelien zei

Dat was Neverland Monique ;-) en dat had ook een andere bedoeling ;-)
Tomorrowland is een mega-groot festival voor house-liefhebbers...

Tinne zei

Was het maar Neverland ;-) Nee Tomorrowland is het grootste en ondertussen hét festival uitgeroepen jaar na naar tot beste ter wereld. Met niks dan House muziek. Leuk voor de jeugd, maar rampzalig voor de natuur en onze nachtrust gedurende 4 nachten. Maar ... dank je wel Nederlandse windhondenclub voor jullie show net in dat weekend :-)

Tinne zei

jaar na jaar uiteraard ;-)

Monique zei

Kom je met de caravan? Ik wil dat ook, maar heb er nog een vraag over uitstaan. Zou gezellig zijn!

Monique zei

Ik kreeg de indruk dat het een permanent iets was, vandaar de vraag. 4 dagen is ook veel, maar er komt gelukkig ook weer een eind aan dan....

Tinne zei

ja, wij komen met de caravan. Ik had gereserveerd, maar heb nog steeds niks gehoord.