18 maart 2013

Uitstapje naar Crufts

Tijdens de week van Crufts vertrok ik op woensdag naar Engeland, uiteraard om Crufts te bezoeken én vooral naar de reuen te kijken.
Ik heb al enkele reuen in gedachten, maar die had ik enkel op foto gezien. Dus gewapend met de catalogus waarin ik die hondjes had aangeduid, zat ik aan de ring.  En dan merk je hoe moeilijk het is de juiste reu uit te zoeken. Bij bijna alle reuen had ik wel opmerkingen waardoor ze niet zouden passen bij mijn 'o zo perfecte' Dyllis :-)  Dyllis is natuurlijk verre van perfect en juist daarom wil ik bepaalde dingen toch zeker niet zien in de reu. Of juist wel.
Maar ik had ook de eer om het zusje van Dyllis te showen. En dat was echt heerlijk ! Over het groene tapijt tijdens dé show van het jaar ... En het dametje werkte ook nog erg goed mee ! Ze werd niet geplaatst, maar mocht wel in de ring blijven na de eerste selectie !
 Met dank aan Monique Post voor deze foto !
Wat later, terwijl ik naast de ring stond te kijken, werd mij deze reu in de handen geduwd omdat de eigenaar in kwestie nog met haar teefje in de andere ring stond. Hij bleek achteraf een halfbroer van Dyllis te zijn en werd geplaatst in zijn klas.

Ik verbleef dit jaar bij Sue. Zij woont in het mooie Herefordshire en met zo'n uitzicht ... Heerlijk !
 De lammetjes waren om op te eten, zo schattig ! (slechte woordkeuze, want daar worden ze inderdaad voor gefokt :-( )
En dit is het roedeltje van Sue met links Elly, het zusje van Dyllis.
 En hier het hoofdje van Phoebe, die volgens mij echt op Dyllis lijkt. Haar echte naam is Barmoll Beatrix Potter at Penbriar (Barmoll Beare Hug & Penbriar Lyrical at Barmoll).  Haar grootvader is de vader van Dyllis, vandaar waarschijnlijk de gelijkenis.
 En dit is Elly (Penbriar Dolce), het zusje van Dyllis.
En hier de 2 oudjes : Briary Zena (13 jaar), de laatste in België gefokte hond met Penbriar Silent Thoughts (10 jaar).

Bij mijn thuiskomst bleek Dyllis loops. Ze is 23 maanden en dit is haar eerste keer. Niet echt vervelend, maar met een intacte reu (Bowie) toch een beetje uitkijken.
Hier ligt Dyllis met 'haar' 2 reuen op de stretcher.  Bowie heeft al enkele keren gedekt, dus hij weet dat het absoluut nog niet het moment is hier.
 Maar ze heeft ook een vlucht stekje : boven op de kennel. Daar komt Bowie niet :-)
 En Escada ... die vindt het erg nodig om Dyllis te domineren. Maar zij trekt het zich niet aan. Als ze maar kan spelen.
Vandaag is ze 10 dagen loops, en Bowie is momenteel een mooie aria aan het zingen ;-)
Ach, nog enkele dagen en we zijn er weer door.
Tot slot nog een hebbedingetje dat ik van Crufts mee bracht :
 Dus als je nu bij de voordeur komt wacht deze whippet u op :-)


10 opmerkingen:

Virginie Busschaert zei

Proficiat aan de handler! Moet toch ook eens gezegd worden hé? Ik ga toch eens moeten gaan naar Crufts. En sowiezo wil ik op vakantie naar Engeland. Het tripje met Dune was een vluggertje door Engeland en dat was jammer.
Dyllis zit daar schoon op haar troon.
Is dit alles wat je meehebt van Crufts? En wij moeten dat geloven? ;o)

Katja zei

Mooi verslag Tinne! En wat is het nog moeilijk om een goede reu te vinden he!? Fijn om te lezen dat Dyllis eindelijk loops is geworden.

Tinne zei

Nee Virginie, ook nog snoepjes en speeltjes voor de honden :-)

Tinne zei

Ik heb gelukkig nog even tijd, Katja ! Maar aan elke reu lijkt wel wat te zijn ;-)

Monique zei

Ja..... net als aan elke teef, maar dat schreef je zelf al ;>)). Wat we wel eens vergeten is, dat wat ze zien aan een reu of teef, niet 1 op 1 wordt doorgegeven aan alle pups. Dat geldt voor de mooie punten, maar net zo goed voor de mindere.... Het is ook een kwestie van je gevoel volgen, of ten minste er niet tegen handelen. Het komt vast wel goed, Dyllis krijgt een heel mooi nestje met the best of both worlds, wedden?

Monique zei

PS de foto met Dyllis halfbroer is wel nogal een onderonsje van het vasteland ;>); keurmeester Zweeds, exposante Belgisch, de twee hoofden in het publiek langs de showtafel Nederlands (Nikki) en Belgisch (Daisy), fotograaf Nederlands.

Tinne zei

Ja Monique, het was gezellig, al die bekenden. Alleen was Daisy verdwenen toen ik eindelijk tijd had ;-)

Elly zei

Ik ben het eens met Virginie hoor Tinne "Proficiat voor de handler "

Fijn dat Dyllis loops is geworden.

Annemarie. zei

Hé, da's gek..ik zie dat mijn hele reactie verdwenen is..in de digitale Bermuda-driehoek, of heb ik wat verkeerds gezegd,
Tinne? :-)

Tinne zei

Ik heb helemaal niks gezien, Annemarie ... euh ... kweenie ??? maar je weet, ik kan wat hebben he ;-)