07 februari 2013

Xian 17/01/1998 - 07/02/2013

Vandaag hebben we Xian laten inslapen. Verwacht, maar toch weer onverwacht. Deze ochtend was ik nog naar de markt geweest om voor hem kippenekjes te halen en, zijn favoriete avondmaal, kippehartjes. Maar hij heeft enkel nog van de nekjes kunnen genieten. Bij mijn thuiskomst vond ik bloed op de grond en het was duidelijk dat dit van Xian kwam.
We wisten dat het einde nabij was en we zijn het erover eens dat we onze hondjes niet willen laten lijden, dus ik belde eerst Marc, en dan de dierenarts.
Hij is heel vredig heengegaan en had ook niet veel nodig.
Bij ons laat het een groot verdriet achter, maar ook heel veel mooie herinneringen. En die zullen de bovenhand krijgen, binnen enkele weken, als het verdriet wat is weggeëbd.
Wij hebben ongelooflijk genoten van onze Xian en ik denk dat hij ook een fantastisch leven heeft gehad. Hij ligt nu begraven onder de vlierboom.
Rust zacht lieve Xian.

9 opmerkingen:

Zanobi zei

Oh zo erg... Heel veel sterkte.

Yvonne Jillz en Riff zei

Heel veel STERKTE, en geniet van de 15 jaren die hij jullie heeft gegeven, we weten dat de tijd komt maar zeker altijd TE VROEG we willen dat ze 100 worden maar weten dat deze leeftijd een mijlpaal is voor de meeste hondjes, geniet achter de REGENBOOG met al die andere Whippet kinderen, en als we de Regenboog weer zien dan weten we weer dat jullie op ons letten.. Rust zacht Xian <3 <3 <3

Virginie Busschaert zei

Veel sterkte met het verlies van Xianneke, Tinne en Marc. Het is een mooie leeftijd om heen te gaan maar toch... toch is het altijd te vroeg. Jullie hielden altijd rekening met jullie oudje en hij werd nogal goed vertroeteld op z'n oude dag. Je hebt hem alles gegeven wat een hondje maar kan wensen.
We branden een kaarsje voor jullie.

Katje zei

Afscheid komt altijd te vroeg en altijd te onverwachts... Heel veel sterkte en ik ben er zeker van dat Xian een heerlijk leven gehad heeft bij jullie en jullie hondjes! Dikke steunende knuffel.

martine uit asse zei

heel veel sterkte bij het heengaan van jullie whippet denk aan de vele jaren vol mooie herinneringen

Lisette zei

Ach die lieve Xian. Wat hadden jullie hem nog graag wat jaartjes bij jullie gehouden maar helaas leven onze hondjes niet zo lang als wij, hoe graag we dat ook zouden willen. Hij heeft een gouden mandje gehad bij jullie en nu mag hij zonder hindernissen en gevaren vrij rennen aan de andere kant van de regenboog. Een dikke troostknuffel voor jullie om dit grote gemis een klein beetje te verzachten.

Annemarie. zei

Ach, lieve Xianneke..Ben blij dat ik hem een paar weken geleden nog een knuffel heb gegeven, en je zei al, doe het met aandacht want het zal de laatste zijn, die je hem kunt geven. Ik was zo onder de indruk van de liefdevolle manier waarop hij, altijd al, maar vooral op zijn oude dag, door jullie verzorgd werd, niets was teveel en bij alles werd aan Xian gedacht. Niet zo gek dat hij zo oud is geworden..zo'n fijn leven laat je niet zo snel los.
Sterkte met jullie verdriet,hij had een grote plaats in jullie leven en in jullie hart.

kurt zei

Inderdaad, zoals Annnemarie zegt: bij de laatste foto's van hem was ik ook getroffen door hoe jullie hem echt lieten "waardig ouder worden" zullen we maar zeggen.Hou jullie goed, Xian geeft de fakkel door.

EllydeV. zei

Vanavond steek ik een kaarsje aan voor Xian.
Hans en ik denken aan jullie en je verdriet over het heengaan van deze bijzondere huisgenoot.